Antalya Alanya Atatürk Evi Müzesi

Antalya Alanya Atatürk Evi Müzesi
Geleneksel Alanya evlerinden olup, üç katlı ahşap kagir bir konaktır. Müzenin birinci kat odalarında Anıtkabir Müzesinden getirilen Atatürk’ün kişisel eşyaları ile fotoğraflar ve Atatürk’ün Alanyalılara yazmış olduğu telgraf sergilenmektedir. İkinci kattaki odalar ise döneminin özelliklerini yansıtan mobilyalar ile geleneksel ve çevreye özgü etnografik eşyalarla donatılmıştır ve tematik bir sergileme yapılmıştır.Evin yapım tarihi kesin bilinmemekle birlikte ustasının Beyri Usta olduğu söylenmektedir. Ev sahibi Tevfik Azakoğlu tarafınca Kültür ve Turizm Bakanlığına bağışlanmış, onarıldıktan sonra 30 Nisan 1987 yılında Atatürk Evi Müzesi olarak hizmete girmiştir.

Müzenin birinci kat odalarında Anıtkabir Müzesinden getirilen Atatürk’ün kişisel eşyaları ile fotoğraflar ve Atatürk’ün Alanyalılara yazmış olduğu telgraf sergilenmektedir. İkinci kattaki odalar ise döneminin özelliklerini yansıtan mobilyalar ile geleneksel ve çevreye özgü etnoğrafik eşyalarla donatılmıştır.2010 yılında başlayan onarım ve teşhir çalışmaları tamamlanarak Müze büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 1935 yılında Alanya’ya geliş tarihi olan 18 Şubatta 2011 tarihinde resmi açılışı yapılarak onarım sonrası ziyarete açılmıştır.

Antalya Xanthos Örenyeri

Xanthos  (Ksanthos) Fethiye-Kaş karayolu üzerinde, Fethiye’ye 46 km. uzaklıktaki Kınık Beldesinde yer alan şehir, Xanthos Nehri (bugün ...